Yläkoululeiritys           

 

Jyväskylän Urheiluakatemia järjestää yhteistyössä Jyväskylän alueen yläkoulujen kanssa urheileville yläkoululaisille yläkoululeirityksiä.

Seuraava yläkoululeiri järjestetään 28.-31.10.2019. 

Lokakuun leirin harjoitusten aihealueita on lueteltuna alla:

  • heittoharjoittelu
  • nopeusharjoittelu
  • fysiotreenit
  • voimaharjoittelutekniikat
  • vesiharjoittelu

Harjoitusten lisäksi leiriläiset pääsevät kuuntelemaan luentoja tällä kertaa kuormittumisesta ja palautumisesta, nilkan vammojen ennaltaehkäisystä ja teippaamisesta sekä urheiluvalmennuksesta urheilulukioissa ja ammattikoulussa. Luentojen aiheet vaihtelevat luokka-asteittain.

 

Yleistä infoa yläkoululeirityksestä ja sen tavoitteista

Yläkoululeirityksen tavoitteita ovat mm.:

  • Luoda nuorille malli ns. ”urheilijan hyvästä päivästä” -> treenataan kahdesti päivässä, välissä opiskellaan
  • Monipuolisten harjoituskokemuksien ja tiedon tarjoaminen oman harjoittelun tueksi
  • Yhteistyötaitojen kehittyminen ja arkirutiinien luominen
  • Maanantai- ja keskiviikkoaamujen harjoitusten juurtuminen arkikäytänteiksi

Leirien harjoitukset koostuvat kaikille yhteisistä yleisharjoituspisteistä, sekä lajiryhmäkohtaisista harjoituksista oman lajin tarjonnasta riippuen. Lisäksi leirit sisältävät luentoja nuorille urheilijoille tärkeistä aihealueista ja teemoista. Kaikki luennoitsijat ja leirin harjoituspisteiden ohjaajat ovat kunkin aihealueen erinomaisesti tietäviä ja osaavia ammattilaisia, joiden johdolla nuoret urheilijat saavat varmasti uutta tietoa omaa urheilijan uraa silmällä pitäen.

Leiripäivien opiskelu tapahtuu Hippoksella itsenäisesti. Oppilas pyytää etukäteen leiripäivän aikaisten oppituntien tehtävät opettajalta koulutehtävälomakkeelle ja opiskelee näiden ohjeiden avulla leirillä opiskelulle varatun ajan. Osa opiskelusta voi jäädä myös kotona tehtäväksi. Opettajia on mukana valvomassa leiripäivien opiskelua.

Yläkoululeirityksen harjoituksissa on käyty läpi mm.: havaintomotoriikkaa, havainnoinnin ja päätöksenteon kehittämistä, koordinaatiota ja liikkuvuutta, suunnanmuutosnopeutta sekä nopeutta ja rytmiä, erilaisia hyppyjä, ponnistuksia ja alastuloja, kehonhallintaa, kehonhuoltoa, alaraajojen linjausta ja alaselän terveyttä ja vesikuntoutusta.

Luentojen aiheita ovat olleet mm.: Lääkäriluento nuoren urheilijan terveydestä, Ajankäytön hallinta ja opiskelutekniikat, Nilkan vammojen ennaltaehkäisy ja kuntoutus, Urheiluvalmennus lukiossa ja ammattikoulussa sekä Tavoitteiden avulla kohti haasteita.

Kaikki leirin aiheet ja teemat pyrkivät kehittämään nuoren urheilijan valmiuksia kasvaa urheilijaksi ja saada nuoret ajattelemaan ja miettimään oikeasti heidän tavoitteitaan ja pohtimaan mm. heidän kokonaiskuormitustaan. Yksittäisillä leireillä saattaa olla painotuksia jollekin tietylle osa-alueelle, kuten esimerkiksi syksyn 2018 leirin keskeisenä teemana oli vammojen ennaltaehkäisy ja kuntoutus.

Yläkoululeiritystä on järjestetty aiemmin pelkästään urheiluluokkalaisille, mutta nyt mukaan pääsevät toista kertaa kaikki yläkoulu-urheilijat. Aikaisemmista leireistä on saatu paljon hyviä kokemuksia, palautteita ja onnistumisia ja tämän perusteella onkin hyvä lähteä tarjoamaan leiriä kaikille yläkoululaisille. Yläkoululeiritoiminta on urheilijoille täysin maksutonta.

Lisätietoja leiristä saat Jyväskylän Urheiluakatemian toimistolta tai suoraan akatemian yläkoulukoordinaattori Jari Linjalalta, jari.linjala(at)jkl.fi / 050 471 2939.

 

 

Contact Us

Emme ole juuri nyt paikalla, mutta jätä meille tästä viesti niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian!

Not readable? Change text.