Metsä Group on Olympiakomitean urheiluakatemioiden Nuorelle siivet -kampanjan yritysyhteistyökumppani. Tähän liittyen Metsä Group tekee lahjoituksen Jyväskylän urheiluakatemialle. Lahjoitus konkretisoituu yläasteikäisten koulupäivän aikaisten valmennustuntien muodossa.

”Haluamme tukea nuorten hyvinvointia tarjoamalla mahdollisuuksia innostavaan ja urheilulliseen elämäntapaan. Tänään luovutettavalla stipendillä tuemme Jyväskylänurheiluakatemian yläkouluverkoston toimintaa”, sanoo Metsä Groupin Äänekosken biotuotetehtaan johtaja Ilkka Poikolainen.

Suomen Urheiluakatemiat on 19:n alueellisen urheiluakatemian verkosto, jota Olympiakomitea koordinoi. Valtakunnallisesti mukana on esimerkiksi 160 yläkoulua, noin 400 ammattivalmentajaa ja yhteensä 16 000 urheilijaa. Koko verkoston yhteinen tavoite on, että nuoret voivat saavuttaa potentiaalinsa urheilussa ja muilla elämän aloilla. Tavoitteena on tehdä nuoren urheilijan jokaisesta päivästä sellainen, että sen rakenne on tasapainoinen huomioiden harjoittelun ja koulunkäynnin, mutta myös muut elämän osa-alueet. Näin toiminta tukee myös nuorten elämänhallinnan taitojen kehittymistä.

”Metsä Groupin tuotantolaitokset tarjoavat työtä monipuolisesti eri puolilla Suomea ja tuomme puukauppatuloja metsänomistajille koko maassa. Tästä syystä on hienoa, että Nuorelle siivet -kampanja ulottuu urheiluakatemioiden kautta koko maahan”, Poikolainen jatkaa.

Valmennustoiminta on urheiluakatemioiden keskeinen kehittämiskohde. Tavoitteena on koota urheiluakatemioiden ympärille laadukas päivittäinen valmennus ja tarvittavat asiantuntijapalvelut, jotta urheilevien nuorten käyttöön saadaan paras mahdollinen osaaminen.

”Otamme ilolla vastaan Metsä Groupin lahjoituksen Jyväskylän urheiluakatemialle. Kuten kaikissa urheiluakatemioissa, myös meillä valmennus on keskeinen kehittämiskohde, johon tarvitaan jatkuvasti lisää resursseja. Metsä Groupin tekemällä lahjoituksella pystymme palkkaamaan ammattivalmentajan yhdeksi kokonaiseksi lukuvuodeksi”, iloitsee Jyväskylän urheiluakatemian koordinaattori Aki Karjalainen.

Lisätietoja: Akatemiakoordinaattori Aki Karjalainen, aki.karjalainen(at)kihu.fi, 0400 247 464

Contact Us

Emme ole juuri nyt paikalla, mutta jätä meille tästä viesti niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian!

Not readable? Change text.