Tulevana viikonloppuna on harvinainen mahdollisuus nähdä kumpareakatemian laskijoita tositoimissa yhdessä muiden Euroopan huippujen kanssa, kun Jyväskylän Laajavuoren kumparelaaksossa kisataan kumparelaskun Eurooppa Cupin osakilpailu. Kilpailut järjestetään perjantaina 14.2. klo 16.30-19.30 sekä lauantaina 15.2. klo 14.00-17.00.

Jyväskylän Urheiluakatemian alaisuudessa toimii kumparelaskun alueellinen valmennuskeskus, johon koko kumparelaskun arkiharjoittelu sekä maajoukkuetoiminta on keskittynyt. Jyväskylä pystyy tarjoamaan kumparelaskijoille kokonaisvaltaisesti laadukasta harjoittelua, jossa harjoittelupaikat ovat lähellä toisiaan ja tukipalvelut kunnossa. Kaikkien maajoukkuelaskijoiden arki on samassa kaupungissa ja akatemiaurheilijat saavat osallistua myös maajoukkueen kanssa leireille, leiritilanteen niin salliessa. Akatemiaurheilijoista nuoremmat kilpailevat pääasiassa Eurooppa Cupissa ja vanhemmat Maailman Cupissa.

Eurooppa Cupin osakilpailun järjestävänä seurana toimiva Jyväskylän Freestyleseura on vahvasti mukana myös akatemiatoiminnassa vastaten mm. Kumparelaakson olosuhteista. JFS:n hallituksen puheenjohtaja Timo Kaisla pitää akatemiatoimintaa merkityksellisenä tekijänä ja kasvuympäristönä nuoren urheilijan tulevaisuutta silmällä pitäen. ”Mielestäni ylipäätään keskeisintä missä tahansa akatemiatoiminnassa on kasvattaa näistä nuorista vastuullisia aikuisia ja mahdollistaa urheilijoiden kaksoisura nuoren urheilijan harmoonista kehittymistä silmällä pitäen.”

Tällä hetkellä kumpareakatemialla on hieno tilanne ja tulevaisuus näyttää urheilijoiden osalta valoisalta. Suomalaisista laskijoista noin 7-9 omaavat kaikki mahdollisuuden olla 10 parhaan joukossa Eurooppa Cupissa – tällä hetkellä 6 parasta laskijaa sijoittuu tähän 10 parhaan joukkoon. Tällä kaudella esimerkiksi 17-vuotiaat lupaukset Rasmus Karjalainen ja Aleksi Kaisla ovat ottaneet roiman kehitysloikan ja ovatkin kiilanneet itsensä lähes jokaisessa EC osakilpailussa 10 parhaan joukkoon. Todennäköisesti myös 18-vuotias Severi Vierelä olisi lyönyt itsensä samaan joukkoon, ellei olisi loukkaantunut kauden ensimmäisessä osakilpailussa. Suomalaisten menestystä kuvaa hyvin vastikään tammikuussa Sveitsin Airolossa saavutettu neloisvoitto EC kumpareissa. Vanhimmilla akatemia- ja maajoukkuelaskijoilla, Topi Kannisella, Olli Penttalalla, Johannes Suikkarilla ja Miska Mustosella, on kaikilla onnistuessaan mahdollisuus nousta 2022 olympiajoukkueeseen. Nuorella polvellakaan tämä ei mahdotonta ole, mikäli huima kehitys jatkuu.

”Pääasiassa tekeminen on ollut ihan samaa kuin viime kaudella ja nuoret ovat nyt nostaneet tasoaan kilpailemalla Eurooppa Cupin palkintopalli sijoista”, toteaa akatemiavalmentajana toimiva Juha Hautsalo.

Kuten Eurooppa Cupin rantautuminen Laajavuoreen kertoo, nykyiset olosuhteet Jyväskylässä ovat jo hyvällä tasolla. Kumpareakatemialla on kuitenkin visiona saada rakennettua Jyväskylään Maailman Cup tasoinen kumparemäki. Tämä mahdollistaisi entistä parempien harjoitteluolosuhteiden lisäksi MC-osakilpailun järjestämisen myös Jyväskylässä jo ennestään kilpailukalenterissa olevan Rukan osakilpailun lisäksi. Tämä tukisi osaltaan nuorten lupausten matkaa kohti maailman huippua. Vision saavuttaminen vaatii kovaa työtä ja resursseja, joiden mahdollistamisessa myös uudet yhteistyöt ja kumppanuudet nousevat isompaan rooliin.

Contact Us

Emme ole juuri nyt paikalla, mutta jätä meille tästä viesti niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian!

Not readable? Change text.