Jyväskylän Urheiluakatemia

Kuva: 325media

Tiedote 6.8.2020

Hanna-Maari Päkk Jyväskylän Urheiluakatemian urheilijakoordinaattoriksi

 

Moninkertainen pikajuoksun Suomen mestari ja arvokisaedustaja Hanna-Maari Päkk (os. Latvala) aloittaa Jyväskylän Urheiluakatemian urheilijakoordinaattorina. Koordinaattorin tehtävänä on auttaa akatemian urheilijoita ja lajeja huippu-urheilijan arjen toimintamallien rakentamisessa ja ajattelutapojen omaksumisessa sekä tukea alueen urheiluoppilaitosten toimintaa. Ulkomailla asunut ja harjoitellut urheilu- ja liikuntapsykologiaan erikoistunut liikuntatieteiden maisteri Päkk toimii myös yhtenä Urheiluakatemian psyykkisen valmennuksen asiantuntijoista.

 

Opiskelun ja urheilun yhdistämiseen liittyvät arjen ratkaisut ja toimintamallit ovat laadukkaan harjoittelun lisäksi oleellisessa osassa urheilijan kasvussa ja kehittymisessä. Akatemiaympäristöstä löytyvien eri tukitoimien ja joustavien ratkaisujen hyödyntäminen on oleellinen osa menestyvää opiskelua sekä urheilijaksi kasvamista. ”Tavoitteenamme on mahdollistaa huippu-urheilijaksi kasvamisen polku yhdessä alueen seurojen ja lajien kanssa. Kansainvälisen tason huippu-urheilukokemuksensa ja koulutuksensa kautta Hanna-Maari pystyy auttamaan urheilijoita ja valmentajia erityisesti huippu-urheilijan arjen ajattelutapojen ja toimintamallien kehittämisessä.” kertoo Jyväskylän Urheiluakatemian Aki Karjalainen.

”Koen, että minulla on tehtävään paljon annettavaa ja olen innoissani tästä mahdollisuudesta. Haluan auttaa urheilijoita saavuttamaan koko potentiaalinsa.  Tarkoitukseni on jatkaa omaa urheilu-uraani ja olla esimerkki siitä, että tavoitteellisen urheilun voi yhdistää opintoihin tai työhön.” Päkk kommentoi.

Valmennuksen kehittäjänä ja psyykkisen valmennuksen asiantuntijana Jyväskylän Urheiluakatemiassa työskentelevän ja uintivalmentajana toimivan Marko Malvelan mukaan Päkkin huippu-urheilutausta ja kansainvälisen kokemus yhdistyy korkeaan koulutustasoon. ”Hanna-Maari tuo tiimiimme nimenomaan urheilijan lähestymistapaa ja on siksi hyvä lisä toimimaan urheilijoiden arkielämän rajapinnassa sekä tukemaan urheiluakatemiatoiminnan kehittymistä.”

Jyväskylän Urheiluakatemia on yksi Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön nimeämästä kuudesta valtakunnallisesta urheiluakatemiasta. Akatemian toiminnan tavoitteena on varmistaa kansainvälisen vertailun kestävä päivittäinen valmentautuminen sekä kehittää Jyväskylän ja Keski-Suomen olosuhteita ja toimintaympäristöä niin, että lahjakkaat nuoret voivat yhdistää tavoitteellisen opiskelun ja urheilun sekä valmistautua tulevaan työuraan.

Jyväskylän Urheiluakatemiassa urheilee yli 1200 urheilijaa yläkouluiästä alkaen, joista nuorten ja aikuisten maajoukkuetasolla 200 urheilijaa. Akatemiaverkostossa on mukana yli 50 valmentajaa sekä 20 lajia. Jyväskylän lisäksi akatemiatoimintaa on myös Keuruulla, Jämsässä ja Äänekoskella.

 

Lisätietoja:

Hanna-Maari Päkk, +358 40 770 7311

Aki Karjalainen, +358 400 247 464

Contact Us

Emme ole juuri nyt paikalla, mutta jätä meille tästä viesti niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian!

Not readable? Change text.