Tiedote 15.9.2020

        

PASI MUSTONEN JA MIKKO PALSOLA JYVÄSKYLÄN URHEILUAKATEMIAN VALMENNUSKOORDINAATTOREIKSI

Naisleijonien monivuotinen päävalmentaja Pasi Mustonen ja JYP Junioreiden pitkäaikainen valmennuspäällikkö Mikko Palsola aloittavat Jyväskylän Urheiluakatemian valmennuskoordinaattoreina. Valmennuskoordinaattoreiden työn tavoitteena on arjen urheilijan polkujen ja kansainväliseen urheiluun tähtäävien talenttipolkujen rakentaminen sekä urheiluakatemiatoiminnassa työskentelevien valmentajien osaamisen kehittäminen käytännön arkivalmennuksessa.

Valmennuskoordinaattorin työssä Pasi Mustonen aloittaa täysipainoisesti Pekingin Olympiakisojen jälkeen keväällä 2022. Ennen tätä Mustonen jatkaa edelleen nykyisissä toimissaan naisten jääkiekkomaajoukkueen päävalmentajana sekä Haaga-Helia AMK:n valmennuksen lehtorina ja toimiikin uudessa työssään aluksi osa-aikaisesti. Mikko Palsola puolestaan aloittaa työt 14.9.2020 ja toimii tehtävässä ainakin 31.3.2022 asti.

”Molempien intohimo tehtävää kohtaan sekä laaja kokemus urheilu- ja valmennustoiminnasta ja sen kehittämisestä nousivat selkeästi esiin rekrytointiprosessin aikana. Molemmat ovat jo pitkään päässeet seuraamaan läheltä niin vanhempana kuin ammattilaisena nuorten urheilijoiden kehittymistä ja etenemistä urheilijan uralla ja pääsemme hyödyntämään heidän kokemustaan arkivalmennuksen kehittämisessä.” riemuitsee Jyväskylän Urheiluakatemian Aki Karjalainen.

“Pitkään itse seuratoiminnassa mukana olleena ja pitkäaikaisena akatemiavalmentajana, uskon pystyväni kehittämään seurojen jo nyt laadukasta valmennusta entistä paremmalle tasolle.” kertoo Mikko Palsola. “Valmentajien tukeminen, osaamisen kehittäminen ja seurojen urheilutoiminnan sparraaminen ovat työssäni isossa roolissa ja toivottavasti pystyn yhdessä eri lajien ja seurojen ammattilaisten kanssa parantamaan urheilijoiden ja valmentajien arkea.” Palsola jatkaa.

”Paluu kotikaupunkiini Jyväskylään 35 vuoden, 12 eri toimintaympäristön ja 14 muuton jälkeen tukemaan ja innovoimaan keskisuomalaista urheilua on erittäin motivoivaa ja inspiroivaa. Uskon matkalla kertyneen kokemukseni olevan hyödyksi kehittäessämme urheiluakatemiassa myös huipulle tähtäävää urheilijan polkua. Hienoa palata Suomen Liikuntapääkaupunkiin hienojen ihmisten pariin.” iloitsee Pasi Mustonen.

Jyväskylän Urheiluakatemia on yksi Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön nimeämästä kuudesta valtakunnallisesta urheiluakatemiasta. Akatemian toiminnan tavoitteena on mahdollistaa kansainvälisen vertailun kestävä päivittäinen valmentautuminen sekä kehittää Jyväskylän ja Keski-Suomen olosuhteita ja toimintaympäristöä niin, että lahjakkaat nuoret voivat yhdistää tavoitteellisen opiskelun ja urheilun sekä valmistautua tulevaan työuraan.

Jyväskylän Urheiluakatemiassa urheilee yli 1200 urheilijaa yläkouluiästä alkaen, joista nuorten ja aikuisten maajoukkuetasolla 200 urheilijaa. Akatemiaverkostossa on mukana yli 50 valmentajaa sekä 20 lajia. Jyväskylän lisäksi akatemiatoimintaa on myös Keuruulla, Jämsässä ja Äänekoskella.

Lisätietoja:

Mikko Palsola, +358 50 523 7755

Pasi Mustonen, +358 43 211 3429

Aki Karjalainen, +358 400 247 464

www.jklura.fi

 

Contact Us

Emme ole juuri nyt paikalla, mutta jätä meille tästä viesti niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian!

Not readable? Change text.