HANNALEENA RONKAINEN MUKAAN JYVÄSKYLÄN URHEILUAKATEMIAN TOIMINTAAN

Monen arvokisamitalistin ja -urheilijan kanssa työskennellyt urheilupsykologi (sert.) Hannaleena Ronkainen on liittynyt mukaan kehittämään Jyväskylän Urheiluakatemian toimintaa. Ronkaisen päätehtävänä on jatkaa Tokion olympiakisoihin valmistautuvien urheilijoiden tukena sekä toimia osana Urheiluakatemian psyykkisen valmennuksen asiantuntijatiimiä. Osana Hannaleenan työtä on myös rakentaa KIHU:n Training Roomiin ja Urheiluakatemian terveydenhuoltoon kytkeytyvää urheilijan psyykkisen terveyden edistämiseen liittyvää hoitoketjua.

Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön urheilupsykologinakin työskennellyt Hannaleena Ronkainen on aloittanut osana Jyväskylän Urheiluakatemian psyykkisen valmennuksen asiantuntijatiimiä ja vahvistaa entuudestaan akatemian kehitystyötä urheilijoiden ja valmentajien tukemisessa. Ronkaisen työn pääpaino on Tokioon tähtäävien urheilijoiden psyykkisen valmennuksen tehtävät sekä urheilijoiden psyykkisen terveyden edistämiseen liittyvän hoitoketjun kehittäminen.

”Liikuntapääkaupunkina Jyväskylä mahdollistaa yhteistyön eri lajien ja toimijoiden, kuten KIHU:n ja yliopiston kanssa. Jyväskylässä on vahvaa osaamista valmennuksen, urheilupsykologian ja tutkimuksen alalla. Olen innoissani mahdollisuudesta tuoda osaamistani urheilupsykologina paikalliseen toimintaan ja uusiin avauksiin mm. urheilijoiden ja valmentajien psyykkisen terveyden tukemiseen liittyvissä asioissa. Psyykkisen terveyden huomioiminen ennaltaehkäisevien toimenpiteiden kuten tietoisuuden lisäämisen, valmentajien kouluttamisen ja hoitoketjujen rakentamisen kautta ovat valmentautumisen prosessia tukevia toimenpiteitä.  Jyväskylä on onnistunut monissa asioissa yhdistämään korkean vaatimustason käytännönläheisyyteen ja lämminhenkisyyteen. Haluamme vahvistaa tämänkaltaista toimintakulttuuria, jossa yhdistyy jatkuvan kehittymisen periaate sekä vahvasti annettu tuki. Hyvinvoivat urheilijat ja valmentajat ovat meille tärkeitä.” kertoo urheilupsykologi Hannaleena Ronkainen.

”Jaksamiseen, hyvinvointiin ja psyykkiseen terveyteen liittyvät ongelmat ovat viime aikoina korostuneet niin urheilijoiden joukossa kuin valmentajien tehtävissä. Haluamme olla osaltamme ratkaisemassa myös näitä haasteita yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa. Hannaleenan kokemus ja osaaminen psykologina ja psykoterapeuttina auttaa meitä kehittämään parempia tukitoimia urheilijan jaksamisen ja kehittymisen edistämiseksi.” kertoo Jyväskylän Urheiluakatemian Aki Karjalainen.

Jyväskylän Urheiluakatemia on yksi Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön nimeämästä kuudesta valtakunnallisesta urheiluakatemiasta. Akatemian toiminnan tavoitteena on mahdollistaa kansainvälisen vertailun kestävä päivittäinen valmentautuminen sekä kehittää Jyväskylän ja Keski-Suomen olosuhteita ja toimintaympäristöä niin, että lahjakkaat nuoret voivat yhdistää tavoitteellisen opiskelun ja urheilun sekä valmistautua tulevaan työuraan.

Jyväskylän Urheiluakatemiassa urheilee yli 1200 urheilijaa yläkouluiästä alkaen, joista nuorten ja aikuisten maajoukkuetasolla 200 urheilijaa. Akatemiaverkostossa on mukana yli 50 valmentajaa sekä 20 lajia. Jyväskylän lisäksi akatemiatoimintaa on myös Keuruulla, Jämsässä ja Äänekoskella.

 Lisätietoja:

Hannaleena Ronkainen +358 40 758 3722

Aki Karjalainen, +358 400 247 464

www.jklura.fi

Contact Us

Emme ole juuri nyt paikalla, mutta jätä meille tästä viesti niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian!

Not readable? Change text.