Semma kampusravintolat ja Urheiluakatemia kehittävät urheilijoiden uusia ravitsemuskonsepteja ja -ratkaisuja

Semma kampusravintolat ja Jyväskylän Urheiluakatemia (JUA) ovat solmineet yhteistyösopimuksen urheilijoille suunnattujen ravitsemuskonseptien ja -ratkaisujen edistämiseksi ja kehittämiseksi. Yhteistyön avulla on tarkoitus helpottaa ja kehittää opiskelijan arkea urheilun ja ravitsemuksen näkökulmasta yhdessä osapuolten muiden kumppanien kanssa. Semma pyrkii esimerkiksi huomioimaan urheilijoiden erityistarpeita ravintotarjonnassaan. Tavoitteena on myös vahvistaa Jyväskylän profiilia opiskelija- ja urheilukaupunkina.  Yhteistyö vahvistaa osaltaan toimijoiden tavoitetta kehittää Jyväskylästä paras paikka yhdistää opiskelu, asuminen sekä kansainvälisen tason urheiluharjoittelu ja linkittyy Jyväskylän liikuntapääkaupunkistrategiaan sekä Hippoksen ja Kampus-alueen kehittämiseen.

 

Uusina toimintamalleina urheilijat tarpeisiin suunniteltu ravinto opiskelijaravintoloissa sekä uudenlaiset toimintamallit urheilijan ravitsemusvalmennuksessa

 

”Laadukas harjoittelu, lepo ja ravinto muodostavat urheilijan kehittymisen kulmakivet. Nyt vahvistuva yhteistyö ja sen tarjoamat mahdollisuudet auttavat sekä ravitsemusosaamisen lisäämisessä että helpottavat akatemiaurheilijoiden arkea Semman ravintolatoiminnan kautta” kertoo Aki Karjalainen Jyväskylän Urheiluakatemiasta.

 

Uusien toimintojen ja ravitsemuskonseptien kehittämisen lisäksi Semma auttaa suuren suosion saavuttaneen Jyväskylän Urheiluakatemian yläkoululeirityksen ruokailujärjestelyissä, johon on osallistunut yli 400 yläkoululaista. Yläkoululeireillä harjoitellaan toimintamallia urheilijan hyvästä päivästä, johon myös ravitsemus tärkeänä osana kuuluu. Lisäksi akatemiaurheilijoille ja heidän vanhemmilleen kehitetään uusi konsepti kokkikouluista ja ravitsemusinfoista, joissa annetaan käytännössä tärkeää tietoa urheilijoiden ravitsemustarpeista sekä päästään konkreettisesti oppimaan ravintorikkaan ruuan valmistamista.

 

“Urheilijan ruokavalion noudattaminen yläkouluiässä on joukkuepeliä niin perheen sisällä kuin tukiverkon kesken. Kun huoltajat ja akatemiaurheilijat molemmat osaavat huolehtia oikeasta ravinnosta kotona, ja mahdollistamme ravintoloissamme ruokailua entistä paremmin, valjastamme ravinnon akatemialaisten kilpailueduksi”, kertoo Semman toimitusjohtaja Jarmo Sallinen.

 

Semma tarjoaa ja kehittää ravintola-, kahvila-, leipomo- ja catering -palveluja erityisesti Jyväskylän yliopiston kampusalueella. Jyväskylän yliopiston, Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan sekä Compass Group FS Finland Oy:n yhteisyrityksenä Semma toteuttaa toiminnassaan laajaa vastuullisuusohjelmaa ja pyrkii omalta osaltaan lisäämään Jyväskylän vetovoimaa opiskelija- ja liikuntakaupunkina.

 

Jyväskylän Urheiluakatemia on yksi Olympiakomitean ja lajiliittojen valitsemasta kuudesta valtakunnallisesta urheilijoiden arkiharjoittelun keskittymistä, jonka tarkoituksena on mahdollistaa urheilun ammattilaiseksi kasvaminen sekä urheilun ja opiskelun yhdistäminen kaikilla koulutusasteilla.

 

Lisätietoja:

 

Semma Oy, toimitusjohtaja Jarmo Sallinen, puh. 044 710 9513, jarmo.sallinen@semma.fi

 

Jyväskylän Urheiluakatemia, urheiluakatemiajohtaja Aki Karjalainen, puh. 0400 247 464, aki.karjalainen@jklura.fi

Contact Us

Emme ole juuri nyt paikalla, mutta jätä meille tästä viesti niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian!

Not readable? Change text.