Jyväskylän Hybridiakatemiaverkoston jalkapalloakatemian johtajaksi, sekä Idän U14-U16 tyttöjen aluevalmentajaksi on valittu meritoitunut Ilkka Mäkelä, LitM. Liikunnan opintonsa hän suoritti Jyväskylässä valmennuslinjalla pitkän liigapelaajauransa viimeisinä kausina. Parinkymmenen vuoden valmennusuraan on mahtunut tehtäviä päävalmentajana liigassa (MyPa, FC Lahti) ja alemmilla sarjatasoilla (MP, MyPa) sekä poikamaajoukkueissa (U15-U17). Viime vuosina UEFA Pro -lisenssin omaava Mäkelä on toiminut myös valmentajakouluttajana.

Suomen Palloliiton huippujalkapallopäällikkö Marianne Miettinen on erittäin tyytyväinen kokeneen Mäkelän palkkaamisesta:
”Ilkka Mäkelä on loistava valinta tähän yhdistelmärooliin. Hän ymmärtää ja on myös itse kokenut niin poikien maajoukkuevalmentajan, kuin huipputason seuravalmentajan roolissa kokonaisvaltaisen ympäristön merkityksen pelaajakehityksessä. Hän kykenee erinomaisten yhteistyötaitojensa ansiosta varmasti johtamaan JFA-akatemiassa tyttöjen jalkapalloverkostoa kohti yhteisiä tavoitteita – laadukasta toimintaympäristöä ja sitä kautta laadukasta arkea. Meiltä on puuttunut Idän alueelta henkilö, joka olisi voinut panostaa Aluevalmennustehtäviin viikoittaisella tasolla. Mäkelän palkkaaminen mahdollistaa Idän alueella säännöllisemmän ja laajemman pelaajatarkkailun, sekä seuravierailut. Aluevalmentaja ja JyPK:n talenttivalmentaja Elina Utriainen jatkaa myös aluevalmennustehtävissä osallistuen alueleireille ja Jyväskylän alueen pelaajatarkkailuun, mutta Mäkelällä on työnkuvansa ansiosta mahdollisuus liikkua laajemmin Idän alueella, Miettinen iloitsee.”

Jalkapalloakatemian johtajana Mäkelän keskeinen tehtävä on koko Keski-Suomen hybridiakatemiaverkoston johtaminen, sisältäen asiantuntijaprosessien hallinnan, akatemiatoiminnan vuosikellon rakentamisen sekä Akatemian johtoryhmästä vastaamisen. Viikoittaiseen työnkuvaan kuuluu myös osallistuminen Akatemian kenttävalmennukseen. Mäkelä tulee jalkauttamaan seuroihin tietoa kansainvälisestä vaatimustasosta sekä nuorten maajoukkueiden pelitavoista ja pelaajakoulutuslinjauksista. Tehtäväkuvaan kuuluu myös toimia osana U15 nuorisomaajoukkueen valmennustiimiä.

Mäkelä on mielissään uudesta pestistään:
”Tehtävä on ammatillisesti innostava. Siinä on sopivasti tuttua, mutta paljon myös uutta ja se haastaa oppimaan. Tyttö- ja naisjalkapallon kehityspotentiaali on juuri nyt merkittävää, niin kotimaassa kuin globaalisti. Luotujen rakenteiden ja panostusten tulee edistää kohti huippua tähtäävien pelaajien kehittymistä heidän arjessaan. Selkeä tehtävämme on tuottaa lisäarvoa niin keskisuomalaiseen kuin valtakunnalliseen tyttöjalkapalloon, Mäkelä summaa.”  

Jyväskylän Urheiluakatemia, Jyväskylän Pallokerho (JyPK) sekä Suomen Palloliitto muodostavat Jyväskylään tyttöjalkapalloilun Hybridiakatemiaverkoston kolmikantayhteistyöllä. Jyväskylän Urheiluakatemia on vahvasti mukana Hybridiakatemian toiminnassa ja Akatemian avulla päästäänkin kehittämään yhdessä jyväskyläläistä jalkapalloa. Toiminnan tarkoituksena on luoda nuorille pelaajille hyvät mahdollisuudet kehittyä pelaajana, yhdistää opiskelu ja huippu-urheilu ja täten luoda edellytyksiä ammattilaispelaajan uraa kohti.

”Mäkelän pesti tiivistää yhteistyötämme Palloliiton kanssa ja vahvistaa jalkapallon akatemiatoimintaa. Ilkan työ osana Urheiluakatemian tiimiä tuo uusia näkemyksiä myös koko urheiluakatemiatoiminnan kehittämiseen, näkee Jyväskylän Urheiluakatemian johtaja Aki Karjalainen.”

Lisätiedot:

Aki Karjalainen, Urheiluakatemiajohtaja,
Jyväskylän Urheiluakatemia,
p. 0400 247 464, aki.karjalainen[at]jklura.fi

Ilkka Mäkelä, Jalkapalloakatemian johtaja, Idän aluevalmentaja
p. 040 760515, ilkka.makela[at]jklura.fi

Contact Us

Emme ole juuri nyt paikalla, mutta jätä meille tästä viesti niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian!

Not readable? Change text.