Yläkoululeiritys 

 

Jyväskylän Urheiluakatemia järjestää yhteistyössä Jyväskylän alueen yläkoulujen kanssa urheileville yläkoululaisille yläkoululeirityksiä.

 Seuraava yläkoululeiri järjestetään viikolla 46, 15.- 18.11.2021. 

Tämän lukuvuoden ensimmäinen yläkoululeiri Jyväskylän Hippoksella on viikolla 46 (ma 15.11. – to 18.11.2021). Tämänhetkinen koronatilanne huomioiden oppilaat pyritään pitämään omien lajien sisällä koko leirin ajan. 

Leirillä on motorisia perustaitoja ja fyysisiä ominaisuuksia kehittäviä harjoituspisteitä sekä mahdollisesti oman lajin järjestämiä harjoituksia. Lisäksi opiskellaan Kasva urheilijaksi teoriasisältöjä. Leirin valmentajina toimivat eri lajien seuravalmentajat, Jyväskylän urheiluakatemian valmentajat ja koulujen liikunnanopettajat.

Leirille voivat ilmoittautua kaikki Jyvässeudun yläkoulujen urheilua harrastavat oppilaat. Jyväskylän kaupungin koulujen oppilaille leiri on koulun toimintaa ja virallista poissaolohakemusta ei tarvita. Oppilaan huoltajan pitää kuitenkin pyytää lupa luokanvalvojalta leirille osallistumiseen. Luokanvalvoja merkitsee Wilmaan leiripäiville oppilaan kohdalle “muu toiminta”. Muiden kuin kaupungin ylläpitämien koulujen (Norssi, Kristillinen, Steiner ja muiden kuntien koulut) oppilaiden huoltajien pitää anoa leiripäivät vapaaksi eli heille kyseessä ei ole koulun toimintaa ja tällöin koulun vakuutus ei ole myöskään voimassa. 

Leirille ilmoittautumiset kerää oppilaan urheiluseura. Seuralta pitäisi tulla ohjeet ilmoittautumiseen. Jos harrastat useaa lajia, niin sinun pitää päättää minkä lajin mukana osallistut leirille. Jos seurasi ei kerää ilmoittautumisia, niin voit ilmoittautua myös sähköpostilla viimeistään 12.10. mennessä (jari.linjala@edu.jyvaskyla.fi) Ilmoittautumistiedot:  nimi, luokka, koulu, laji, seura ja ruokailuvaihtoehto sekä mahdollinen ruoka-aineallergia. Muista kuitenkin ensin kysyä seuraltasi ilmoittautumista, koska lähes kaikki seurat ilmoittavat itse kootusti urheilijansa. 

Koulutehtäviä varten oppilaan on kysyttävä leiripäivien tehtävät etukäteen esim. tällä Tehtävienkeruulomakkeella opettajilta. Opettaja voi myös ohjeistaa oppilasta seuraamaan Wilmasta tehtäviä. Leiripäivinä tehdään Kasva urheilijaksi teoriasisältöjä ja varsinaiselle eri oppiaineiden opiskelulle ei juurikaan ole varattu aikaa. Illat pyritään jättämään leiriviikolta vapaaksi harjoituksista ja näin koulutehtävät tehdään pääosin iltaisin.

Leiripäivien kesto on noin klo 8.00-15.30 ja leiripäivät ollaan koko ajan Hippoksella eli koululla ei käydä välissä ruokailemassa tai opiskelemassa. Leiri on oppilaille ilmainen (tarjolla maksullinen lounasvaihtoehto). Kylän kattaus toimittaa Hippokselle kaikille Jyväskylän kaupungin yläkoulujen oppilaille jokaisena leiripäivänä ilmaisen retkieväspaketin (esim. 2xleipä/sämpylä, pillimehu, hedelmä). Lisäksi Hippokselle järjestetään Semman toimesta mahdollisuus ostaa 4e/päivä hintaan pakattu annoslounas. Norssin, Steinerin ja Kristillisen sekä muiden kuntien koulujen oppilaat sopivat omat käytänteet mahdolliselle koulun eväälle.

Kun oppilas ilmoittautuu leirille hänen pitää ilmoittaa ottaako hän maksullisen annoslounaan jokaiselle leiripäivälle. Lisäksi koulun eväspakettia ja annoslounasta varten pitää ilmoittaa mahdolliset ruoka-aineallergiat. Ilmoittautumisen yhteydessä pitää siis valita a tai b vaihtoehto sekä ilmoittaa mahdolliset ruoka-aineallergiat:

  1. En ota maksullista annoslounasta. Pärjään leiripäivät koulun eväspaketilla ja omilla eväillä
  2. Ostan jokaisena leiripäivänä 4e hintaan annoslounaspaketin. Tämän lisäksi saan koulun eväspaketin, jos olen Jyväskylän kaupungin yläkoulun oppilas.

Jokainen osallistuja järjestää itse kyydit leiripaikalle.

Lisätietoja leiristä saat Jyväskylän Urheiluakatemian toimistolta tai suoraan akatemian yläkoulukoordinaattori Jari Linjalalta, jari.linjala(at)jkl.fi / 050 471 2939.

Contact Us

Emme ole juuri nyt paikalla, mutta jätä meille tästä viesti niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian!

Not readable? Change text.